2310929635 Παπάφη 65 - Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη k.trikaliotis@yahoo.gr
hero image
Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής
Τρικαλιώτης Κωνσταντίνος 
| Θεσσαλονίκη

 

Αποτοξίνωση

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΗΠΑΤΟΣ, ΧΟΛΗΣ, ΝΕΦΡΩΝ, ΑΣΘΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ, ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες και η επεξεργασία των τροφών επιβαρύνουν πολύ τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο άνθρωπος έχει κατασκευαστεί ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται καθημερινά ένα συγκεκριμένο όριο τοξινών πέρα από το οποίο αρχίζουν οι τοξίνες να συσσωρεύονται στο σώμα, να εκφυλίζουν τα διάφορα οργανικά συστήματα και έτσι να κάνουν την εμφάνισή τους οι χρόνιες αλλά και οι οξείες παθήσεις.

Η αποτοξίνωση, η αποβολή δηλαδή των τοξινών, βακτηρίων και κατεστραμμένων κυττάρων, είναι επιτακτική ώστε να μπορεί ο οργανισμός να βρίσκεται σε ισορροπία και χωρίς ασθένεια.

 

 

Αδυνάτισμα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ - ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΧΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΡΟΣ

Μέσω κατάλληλου ιστορικού μπορούμε να επισημάνουμε τα διατροφικά λάθη, να δώσουμε διατροφικές κατευθύνσεις και αλλάζοντας τρόπο ζωής και διατροφής να χάσει κάποιος κιλά και κυρίως να αποκτήσει ζώσα υγεία και ευεξία.

Πολύ σημαντικό είναι και το τεστ δυσανεξίας, όπου αποκλείοντας τις ύποπτες τροφές από το διαιτολόγιό μας, θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από φουσκώματα, άλλα πιθανά ενοχλήματα και περιττά κιλά.

 

 

Δέρμα

ΔΕΡΜΑ
ΕΚΖΕΜΑ, ΑΚΜΗ,ΨΩΡΙΑΣΗ, ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑ

Η πλειοψηφία των δερματικών παθήσεων είναι πρόβλημα τοξίνωσης του οργανισμού που αντανακλά στο δέρμα. Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα και κυρίως στο λεμφικό σύστημα και αδυνατούν να εξέλθουν μέσω των νεφρών, αναγκάζονται να εξέλθουν από το δέρμα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο οργανικό σύστημα, εμφανίζοντας έτσι δερματικές φλεγμονώδεις αλλοιώσεις όπως έκζεμα, ακμή, ψωρίαση.

Επίσης στην περίπτωση της ακμής το πρόβλημα μπορεί να είναι και ορμονικό.

 

Αυτοάνοσα

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ
ΕΡΥΘΥΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Όλα σχεδόν τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι κυρίως πρόβλημα λεμφικής στάσης. Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την ομαλή παροχέτευση των άχρηστων υλικών, νεκρών κυττάρων, μικροοργανισμών προς τα νεφρά για την αποβολή αυτών.

Όταν λόγω κακής διατροφής, άστατου τρόπου ζωής δεν φιλτράρει το λεμφικό, τότε όλα αυτά τα άχρηστα προϊόντα συσσωρεύονται και δεν απομακρύνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται όξινο το ενδοκυττάριο περιβάλλον και να κάνουν την εμφάνισή τους ασθένειες όπως Ερυθηματώδης Λύκος, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Σύνδρομο Sjogren κτλ. Με σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Νευρικό

ΝΕΥΡΙΚΟ
ΙΛΙΓΓΟΣ, ALZHEIMER, PARKINSON, ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Στις περιπτώσεις Alzheimer και Parkinson εμπλέκονται σχεδόν πάντα και οι ενδοκρινείς αδένες και κυρίως τα επινεφρίδια, που δεν μπορούν να παράξουν αρκετούς νευροδιαβιβαστές.

Επίσης η τοξίκωση από βαρέα μέταλλα (π.χ υδράργυρος) και η παρουσία παρασίτων στο σώμα επιβαρύνει αυτές τις καταστάσεις. Και εδώ η διατροφή παίζει ύψιστο ρόλο, καθώς τα φρούτα είναι αυτά που αναγεννούν το νευρικό σύστημα ενώ επίσης και τα Ω3 είναι σημαντικά. Οι ημικρανίες σχετίζονται άμεσα με ένα τοξικό και επιβαρυμένο έντερο.

 

Πεπτικό

ΠΕΠΤΙΚΟ
ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ, ΚΑΟΥΡΕΣ, ΔΥΣΠΕΨΙΑ, ΕΛΚΟΣ, ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ, AIMOΡΡΟΙΔΟΠΑΘΕΙΑ, ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ, ΧΟΛΟΚΥΣΤΙΤΙΔΑ

Ο Ιπποκράτης πρώτος είχε αναφέρει ότι ΟΛΕΣ οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Και η πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι διαφορετική. Ένα τοξινωμένο έντερο αποτελεί άμεση αιτία τοξίκωσης του αίματος, καθώς τα συστατικά που έχει απορροφήσει το έντερο από την τροφή, μέσω της ηπατικής κυκλοφορίας θα εισέλθουν στη συστηματική κυκλοφορία και έτσι η τοξίκωση θα επηρεάσει όλο τον οργανισμό.

Αποτοξινώνοντας το πεπτικό μας σύστημα το σώμα μπορεί ευκολότερα να επιτελέσει τις υπόλοιπες λειτουργίες του. Σωστή διατροφή, βότανα και συμπληρώματα θα βοηθήσουν για να απαλλαγεί κάποιος από παλινδρόμηση, χολοκυστίτιδα, έλκος, γαστρίτιδα, δυσβίωση και φουσκώματα.

 

Αναπνευστικό

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ
ΑΣΘΜΑ, ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ, ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Το άσθμα αποτελεί κυρίως πάθηση νευρολογικού χαρακτήρα καθώς εμπλέκονται άμεσα τα επινεφρίδια και η παραγωγή νευροδιαβιβαστών, οπότε τονώνοντας τα επινεφρίδια θα ρυθμίσουμε και το πρόβλημα του άσθματος.

Οι αναπνευστικές λοιμώξεις θα υποχωρήσουν βελτιώνοντας την λειτουργία του ανοσοποιητικού και αποτοξινώνοντας το άνω και κάτω αναπνευστικό σύστημα.

 

Ανάλυση Φωνής

ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ, ΧΑΜΗΛΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ, ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ, ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ, ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Σε όλες τις φλεγμονές εμπλέκονται τα επινεφρίδια, καθώς είναι αυτά που παράγουν πλήθος αντιφλεγμονωδών ουσιών, βελτιώνοντας την λειτουργία τους θα υποχωρήσουν και οι υπόλοιπες φλεγμονές. Στην χρόνια βέβαια προστατίτιδα θα χρειαστεί μια γενικότερη αποτοξίνωση των νεφρών και του ουροποιητικού.

Η χαμηλή γονιμότητα, πολυκυστικές ωοθήκες, ινομυώματα είναι καθαρά πρόβλημα υπεροξύτητας οργανισμού. Τόνωση των επινεφριδίων, διατροφή και αποτοξίνωση θα επιφέρουν την ίαση.

 

Κυκλοφορικό

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ
ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ, ΥΠΟΤΑΣΗ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΑΝΑΙΜΙΑ, ΚΡΥΑ ΑΚΡΑ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ

Οι περισσότερες παθήσεις του κυκλοφορικού είναι απόρροια κακής διατροφής, τοξινωμένου εντέρου, ήπατος. Και εδώ εμπλέκονται επίσης τα επινεφρίδια. Ζωντανή διατροφή με φρούτα, λαχανικά, αποτοξίνωση και άσκηση θα επιφέρει βελτίωση στην πίεση, αρρυθμίες και λοιπές παθήσεις. Όπου κριθεί απαραίτητο μπορεί να ενισχυθεί η θεραπεία με συμπληρώματα, παροδικά.

 

Λεμφικό

ΛΕΜΦΙΚΟ
ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ, ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ, ΧΑΜΗΛΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Όπως αναφερθήκαμε και προηγουμένως η σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην υγεία. Πλήθος παθήσεων από έκζεμα, οιδήματα έως καρκίνο έχουν άμεση συσχέτιση με το λεμφικό μας σύστημα.

 

Αλλεργίες

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ

Η τροφική δυσανεξία είναι πολύ συχνή στις μέρες μας καθώς έχει βρεθεί ότι ένα ποσοστό κοντά στο 40% του πληθυσμού επηρεάζεται και μπορεί να οφείλεται σε κάποια συστατικά των τροφών είτε σε κάποια δυσλειτουργία του πεπτικού ή του λεμφικού συστήματος. Η κύρια τάξη ανοσοσφαιρινών που εμπλέκεται είναι η IgG.
Το γάλα και η λακτόζη, η γλουτένη των σιτηρών, τα συντηρητικά και τα πρόσθετα είναι τα συχνότερα συστατικά που προκαλούν τροφικές δυσανεξίες.

 

* Η δυσανεξία στη λακτόζη, που περιέχεται στο γάλα και σε ορισμένα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, προκαλείται από την ανεπάρκεια του ενζύμου λακτάση, το οποίο παράγεται από το λεπτό έντερο και διασπά τη λακτόζη. Διακρίνεται σε πρωτογενή και δευτερογενή. Η πρωτογενής δεν είναι πολύ συχνή και εμφανίζεται μετά τη γέννηση με σοβαρή διάρροια, ενώ η δευτερογενής είναι πιο συχνή και εκδηλώνεται ανά πάσα στιγμή μετά την ηλικία των 3 ετών, όπου η λακτάση αρχίζει να μειώνεται.

 

Ουροποιητικό

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ, ΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ

Στις ουρολοιμώξεις εμπλέκονται πάλι τα επινεφρίδια, καθώς όταν δυσλειτουργούν δεν παράγονται αρκετά αντιφλεγμονώδη για να καταστείλουν τη φλεγμονή, επίσης υπάρχει και πτώση του ανοσοποιητικού, όπως και στην προστατίτιδα. Οπότε το μέλημά μας είναι να τονώσουμε τα αντίστοιχα όργανα και να αποτοξινώσουμε το ουροποιητικό. Για τη νεφρολιθίαση με τα κατάλληλα σκευάσματα και διατροφή μπορούμε να πετύχουμε την σταδιακή αποβολή των λίθων.

 

Ψυχοσωματικά

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ
ΑΓΧΟΣ, ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ

Είναι δεδομένο ότι ένα τοξινωμένο και αδύναμο σώμα επηρεάζει άμεσα και την ψυχική υγεία. Το έντερο θεωρείται από τους επιστήμονες ως δεύτερος εγκέφαλος και υπάρχει άμεση αντιστοιχία μεταξύ τους. Ένα δυσλειτουργικό έντερο επομένως έχει αντίκτυπο και στη νοητική λειτουργία.

Επίσης οι ορμονικές διαταραχές του θυροειδούς ευθύνονται για πολλές ψυχοσωματικές καταστάσεις. Διατροφή, βότανα, αποτοξίνωση και ανθοϊάματα θα βοηθήσουν στην αναστροφή καταστάσεων όπως η παχυσαρκία, το άγχος, οι διαταραχές ύπνου, ο αυτισμός κτλ.