2310929635 Παπάφη 65 - Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη k.trikaliotis@yahoo.gr
hero image
Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής
Τρικαλιώτης Κωνσταντίνος 
| Θεσσαλονίκη

 

Η ανεύρεση και διατήρηση της καλής υγείας είναι ευκολότερη από την απώλειά της.

Παρ' όλη την τεχνολογική πρόοδο και την υποτιθέμενη αφθονία των αγαθών στις μέρες μας , η υγεία έχει πάρει την φθίνουσα, καθώς οι περισσότερες ασθένειες βλέπουμε να πλήττουν όλο και νεαρότερα άτομα  και υπάρχουν και αιτἰες για αυτό.

Η τροφή έχει επεξεργαστεί και βιομηχανοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι τροφή πια, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι αδιαμφισβήτητη, ο άνθρωπος δεν αναπαύεται επαρκώς ούτε ασκείται με αποτέλεσμα να τοξινώνεται και να επιβαρύνεται συνεχώς η υγεία του.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι η αναστροφή μιας ασθένειας είναι εφικτή και αυτό επιτυγχάνεται εξαλείφοντας τα αίτια που την προκάλεσαν και αποτοξινώνοντας το σώμα.

Το κύριο μέλημά μας, στην ολιστική ιατρική, είναι να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τον άνθρωπο και να δώσουμε ύψιστη σημασία στην πρόληψη καθοδηγώντας τον ώστε να βρει πάλι την χαμένη του ζωτικότητα και να διατηρήσει την καλή του υγεία.

Μέσω λεπτομερούς ιστορικού και μεθόδων όπως η ιριδολογία, η φυσικοπαθητική, ο βιοενεργειακός έλεγχος και σε συνδυασμό με απεικονιστικές εξετάσεις μπορούμε να αποκαλύψουμε την αιτία του προβλήματος, έτσι ώστε αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μέσω ζωντανής διατροφής, άσκησης, αποτοξίνωσης να επανέλθει η χαμένη ζωτικότητα και ευεξία.

Ο όρος ολισμός "holism" και ολιστικός προέρχονται από την ελληνική λέξη «όλον». Ο όρος ολιστική περιγράφει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση που εξετάζει τα θέματα της υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Στην σημερινή εποχή ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες θεραπευτές αναβιώνουν αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους επαναπροσδιορίζοντας τη φύση του ανθρώπου και αφυπνίζοντας την αυτοθεραπευτική ικανότητα που έχει κάθε ζωντανός οργανισμός.

Η Ολιστική θεραπεία δεν πρέπει να ταυτίζεται με τις εναλλακτικές θεραπείες. Γιατί η Ολιστική συμπεριλαμβάνει τόσο τις σύγχρονες φαρμακευτικές, χειρουργικές κ.τ.λ. θεραπείες όσο και τις εναλλακτικές. Ο ολιστικός θεραπευτής δύναται να αξιοποιήσει όλα τα υπάρχοντα ιατρικά μέσα αν θέλει και μπορεί και να εφαρμόσει (αν έχει εκπαιδευτεί) μια ή και περισσότερες εναλλακτικές προσεγγίσεις παράλληλα με την κύρια ειδικότητα.

Οι συμβουλές στο κέντρο μας δεν υποκαθιστούν την κλασική ιατρική ούτε παρεμβαίνουν σε πιθανή ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, που ενδέχεται να έχει συστήσει στον θεραπευόμενο, ο γιατρός του. Δρουν συμπληρωματικά, αντιμετωπίζουν τον οργανισμό ολιστικά και σε συνδυασμό με τη συνεργασία του ενδιαφερόμενου, έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν την ισορροπία του.