2310929635 Παπάφη 65 - Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη k.trikaliotis@yahoo.gr
hero image
Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής
Τρικαλιώτης Κωνσταντίνος 
| Θεσσαλονίκη

 

Φυσικοπαθητική

Η φυσικοπαθητική είναι μια ολοκληρωμένη ιατρική προσέγγιση που εστιάζει όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας αλλά και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν. Επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη των παθήσεων και στη χρήση μη τοξικών φυσικών θεραπειών που περιλαμβάνουν σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές.

O απώτερος στόχος της φυσικοπαθητικής είναι η πρόληψη των παθήσεων μέσω της «εκπαίδευσης» του ασθενούς τον οποίο προσεγγίζει ολιστικά, καθώς υποστηρίζει ότι ο τρόπος διατροφής, ο τρόπος σκέψης ,η περιβαλλοντική ρύπανση και γενικά ο τρόπος ζωής του καθενός καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόληψη και τη θεραπεία όλων των ασθενειών.

Ο φυσικοπαθητικός μέσω λήψης λεπτομερούς ιστορικού, επισκόπησης σώματος , διατροφικού ερωτηματολογίου και χρησιμοποιώντας διάφορες διαγνωστικές τεχνικές π.χ ιριδολογία, βιοσυντονισμό και σε συνδυασμό με εξετάσεις αίματος και απεικονιστικές θα μπορέσει να ανακαλύψει τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος.

Θεραπευτικά ο φυσικοπαθητικός θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια της μητέρας φύσης και των πολύτιμων βοηθών της, του νερού, του αέρα, του ήλιου, της άσκησης, της διατροφής, των βοτάνων και άλλων φυσικών μεθόδων και όπου παρατηρηθεί ανάγκη θα χρησιμοποιήσει τον βελονισμό, την ομοιοπαθητική, το βιοσυντονισμό, τα ανθοιάματα, συμπληρώματα κτλ.

Βασικές αρχές φυσικοπαθητικής

♦ Πρωτίστως μη βλάψεις
♦ Η φύση έχει θεραπευτικές δυνάμεις.
♦ Η πρόληψη είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε θεραπεία.
♦ Εντόπισε και θεράπευσε την αιτία
♦ Αντιμετωπίζει τον ασθενή ολιστικά. Σωματικά – Ψυχικά – Νοητικά.
♦ Δεν υπάρχουν αθεράπευτες ασθένειες. Υπάρχουν μόνο αθεράπευτοι ασθενείς.
♦ Η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης του ανθρώπου από έναν φυσικό και απλό τρόπο ζωής.
♦ Ο φυσικοπαθητικός πρέπει να εμπνέει, να μεταδίδει και να εκπαιδεύει τον ασθενή να αναλάβει προσωπική ευθύνη για την υγεία του.
♦ Εδραίωσε υγεία και αίσθηση ζωτικότητας

 

Ιριδολογία

Η επιστήμη της ιριδολογίας βασίζεται στην ανάλυση ενός από τους πιο σύνθετους σε δομή ιστού ολόκληρου του σώματος, της ίριδας. Είναι μια μέθοδος με την οποία ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει από τα σημάδια ή από τις ενδείξεις πάνω στην ίριδα την αντίστοιχη κατάσταση διαφόρων οργάνων ή συστημάτων του σώματος. Αυτά τα σημάδια αντιπροσωπεύουν μια λεπτομερή εικόνα ολόκληρου του σώματος, περιοχές όπου συσσωρεύονται τοξίνες και εγγενείς καταστάσεις ή αδυναμίες.

Με την ιριδολογία έχουμε έναν απλό, ανώδυνο, οικονομικό και μη επεμβατικό τρόπο να βλέπουμε μέσα στο σώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι άλλες μορφές ανάλυσης θα πρέπει να καταργηθούν. Αντιθέτως, μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα συστήματα διάγνωσης που ένας γιατρός θα ήθελε να χρησιμοποιήσει. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, έχουμε ανάγκη από ακριβή και απλά μέσα ανάλυσης της κατάστασης ενός ασθενούς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών στις μέρες μας είναι χρόνιες. Ο ιστός σε ασθενείς με παρόμοιες ασθένειες μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα μέσω της ίριδας παρά με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ίριδα μπορεί να προσδιορίσει ένα πρόβλημα σε πολύ πρόωρο στάδιο, πολύ πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων ασθένειας. Με τις πληροφορίες της ιριδοσκόπησης μπορεί να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα υγείας εξειδικευμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες του ασθενή που θα αποτρέψει την εκδήλωση της πάθησης. Η βασική φιλοσοφία της ιριδολογίας είναι να θεραπεύσει τον ασθενή για να θεραπευθεί και η πάθηση.

 

Ολιστική Βοτανοθεραπεία

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η χρήση των βοτάνων είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της υγείας. Η δυναμική τους να βοηθούν τον καθαρισμό και την αναγέννηση του ανθρώπινου σώματος είναι πολύ ανώτερη των χημικών σκευασμάτων. Για το λόγο ότι τα βότανα δεν έχουν υποστεί υβριδοποίηση, δεν έχουν χάσει την αρχική τους θρεπτική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Έχοντας ισχυρότατες αποτοξινωτικές ικανότητες , τα βότανα βοηθούν το σώμα να αυτοκαθαριστεί έτσι ώστε να ενισχυθεί και να ομαλοποιηθεί η ροή του αίματος, της λέμφου και των νεύρων.

Η περιβαλλοντική μόλυνση έχει δυσμενείς επιδράσεις τόσο τον αέρα όσο και την τροφή μας, ώστε η επερχόμενη οξείδωση να επηρεάζει σχεδόν τα πάντα τα κτίρια, το νερό και κυρίως εμάς. Αν κάποιος θέλει να έχει αυξημένα επίπεδα σωματικής υγείας, η αποτοξίνωση και η αλκαλοποίηση είναι σημαντικότατες, όπου τα βότανα παίζουν κυρίαρχο ρόλο.

Η μοναδικότητα και ανωτερότητα των βοτάνων έγκειται στις ισχυρές τονωτικές τους ιδιότητες, καθώς περιέχουν πλήθος ιχνοστοιχείων, βιταμίνες, αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, τανίνες, αντιοξειδωτικά. Όχι μόνο θρέφουν τους ιστούς και τα κύτταρα, αλλά βοηθούν στην αποτοξίνωση και αναγέννηση τους.

 

Βιοενεργειακός Έλεγχος

Η μέθοδος του βιοενεργειακού ελέγχου στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη.

Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά και με μεγάλο κόστος σε νοσηρότητα για τον ασθενή. Ο βιοενεργειακός ελέγχος είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής, που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Ο βιοενεργειακός ελέγχος βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής (Max Planck και Albert Einstein πριν από 90 χρόνια) ότι τα κύτταρα του σώματός μας όπως και τα μόρια όλων των σωματιδίων στη φύση, εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Εφόσον όλα τα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους είναι εύκολα αντιληπτό ότι όποια δυσαρμονία δημιουργηθεί σε ένα πεδίο θα μεταδοθεί με τις ανάλογες ταλαντώσεις σε ολόκληρο το σύστημα και αντιστρόφως δηλ. εξισορροπώντας το ολόκληρο σύστημα ( αλλάζοντας τις συχνότητες) θα επέλθει και καλύτερος συντονισμός στο επιμέρους σύστημα που έχει ξεφύγει της ισορροπίας (ασθένεια).

Έχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και για το λόγο αυτό αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αμερικής, Ευρώπης, Ισραήλ και άλλων χωρών ως επίσημη μέθοδος διάγνωσης και χρησιμοποείται από ιατρούς,φυσικοπαθητικούς και διατροφολόγους. Επίσης μόλις το τελευταίο διάστημα η συσκευή Sensitiv-Imago πήρε άδεια από τον παγκόσμιο οργανισμό FDA (food and drug administration) στην Αμερική.

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές:

1. Εκτίμηση την κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος: Μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα.
2. Διατροφική δυσανεξία: Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει ποιες τροφές δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του οργανισμού. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι αυτές οι τροφές προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε συσσώρευση λίπους και περιττά κιλά. Ο αποκλεισμός αυτών των τροφών από το διαιτολόγιό οδηγεί σε απώλεια βάρους, ευεξία χωρίς τη χρήση συγκεκριμένου διαιτολογίου και συνακόλουθη αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
3. Επάρκεια θρεπτικών ουσιών: Αν και η διατροφή του μέσου Έλληνα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες απουσιάζουν. Οι κλασσικές εξετάσεις αίματος αδυνατούν να μας δείξουν με αξιοπιστία την πραγματική έλλειψη (όπως στο ασβέστιο του αίματος, που παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το άτομο μπορεί να πάσχει από σημαντική οστεοπόρωση). Ο βιοενεργειακός ελέγχος μπορεί να μας δώσει αρκετά πιο αξιόπιστες απαντήσεις για να θωρακίσουμε τον οργανισμό.
4. Εύρεση όμοιου: Η Ομοιοπαθητική Ιατρική καθημερινά κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι στρέφονται σε αυτήν για την αντιμετώπιση της ασθένειας και διατήρηση της υγείας. Ο βιοενεργειακός ελέγχος συντρέχει σημαντικά στο έργο του ομοιοπαθητικού, προτείνοντας ομοιοπαθητικά σκευάσματα που να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται στον ασθενή (και όχι μόνο στην πάθησή του).
5. Πρόταση σκευασμάτων: Για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της Ομοιοπαθητικής,πολλές φορές χρειάζονται βότανα, ανθοϊάματα και άλλα σκευάσματα. Ο βιοενεργειακός ελέγχος μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να διαλέξει την ιδανική συμπληρωματική θεραπεία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.
6. Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις: Το σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο τοξικές ουσίες. Στον αέρα, στην τροφή, ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να δείξει αν υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε σημαντική έκθεση σε τοξικά για τις εγγενείς ανοχές του.
7. Πρώιμη αναγνώριση ορμονικών διαταραχών: Φαίνεται ότι στην εποχή μας οι ορμονικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα συχνές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από υποκλινικές (χωρίς ειδικά συμπτώματα) διαταραχές, που συχνά δεν φαίνονται σε εξετάσεις στο αίμα, αλλά η ορμονική αποκατάσταση βοηθάει σημαντικά. Επίσης, πολλές περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλων, ατονίας κ.τ.λ. οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Οι διαταραχές συνήθως προέρχονται από τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

 

Δυσανεξία Τροφών

Οι τροφικές αντιδράσεις χωρίζονται σε τοξικές και μη τοξικές.

Οι τοξικές είναι σπανιότερες και αφορούν αντιδράσεις σε τροφές ως αποτέλεσμα αντίδρασης σε τοξικές ουσίες π.χ συντηρητικά, πρόσθετα τροφίμων ή λόγω κακής επεξεργασίας τους.

Οι μη τοξικές αντιδράσεις χωρίζονται σε αυτές της ανοσοαντίδρασης (αλλεργία) και σε αυτές της μη ανοσοαντίδρασης (δυσανεξία).

Τροφικές Αλλεργίες

Αυτές που αφορούν στην ανοσοαντίδραση – αλλεργία έχουν άμεση σχέση με την IgE ανοσοσφαιρίνη κυρίως και λιγότερο με τις IgG, IgA, IgM και παρουσιάζεται αύξηση των βασεόφιλων λευκοκυττάρων. Είναι λιγότερο συχνές καθώς εκτιμάται ότι το ποσοστό των νοσούντων είναι 2-3 %.
Οι συνήθεις αντιδράσεις του οργανισμού στην περίπτωση αυτή είναι :αναφυλαξία, σπασμοί, τάση για έμετο κτλ. Και τις περισσότερες φορές οι κύριοι ύποπτοι είναι το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια και τα οστρακόδερμα, τα δημητριακά ολικής άλεσης, η σόγια και οι σπόροι σουσαμιού, καθώς και οι ξηροί καρποί.

Τροφική Δυσανεξία

Η τροφική δυσανεξία είναι πολύ συχνή στις μέρες μας καθώς έχει βρεθεί ότι ένα ποσοστό κοντά στο 40% του πληθυσμού επηρεάζεται και μπορεί να οφείλεται σε κάποια συστατικά των τροφών είτε σε κάποια δυσλειτουργία του πεπτικού ή του λεμφικού συστήματος.
Η κύρια τάξη ανοσοσφαιρινών που εμπλέκεται είναι η IgG.

Το γάλα και η λακτόζη, η γλουτένη των σιτηρών, τα συντηρητικά και τα πρόσθετα είναι τα συχνότερα συστατικά που προκαλούν τροφικές δυσανεξίες.

* Η δυσανεξία στη λακτόζη, που περιέχεται στο γάλα και σε ορισμένα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, προκαλείται από την ανεπάρκεια του ενζύμου λακτάση, το οποίο παράγεται από το λεπτό έντερο και διασπά τη λακτόζη. Διακρίνεται σε πρωτογενή και δευτερογενή. Η πρωτογενής δεν είναι πολύ συχνή και εμφανίζεται μετά τη γέννηση με σοβαρή διάρροια, ενώ η δευτερογενής είναι πιο συχνή και εκδηλώνεται ανά πάσα στιγμή μετά την ηλικία των 3 ετών, όπου η λακτάση αρχίζει να μειώνεται.
* Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι σχετικά συχνή και αφορά μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου προερχόμενη από μια σύνθετη ανοσολογική αντίδραση που προκαλείται από τη γλουτένη. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, τη βρώμη και το κριθάρι και η οποία οδηγεί σε καταστροφή του βλεννογόνου του εντέρου, η οποία με τη σειρά της εμποδίζει τη σωστή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.
*Η δυσανεξία στα πρόσθετα τροφίμων αφορά κυρίως τα τεχνητά χρώματα (π.χ. θειώδη άλατα), τα ενισχυτικά γεύσης και μυρωδιάς (γλουταμινικό νάτριο – MSG) και τα συντηρητικά κρεάτων (νιτρικά άλατα).

Τα συμπτώματα

Σε αντίθεση με την αλλεργία, όπου τα συμπτώματα εμφανίζονται εντός 2 περίπου ωρών, στη δυσανεξία τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλωθούν μέχρι και 72 ώρες μετά τη λήψη της τροφής και περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, δυσπεψία, διάρροια, Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ελκώδης κολίτιδα, πονοκεφάλους, ημικρανίες, φαγούρα και ένα γενικό αίσθημα αδιαθεσίας. Ειδικότερα, στην κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι τυμπανισμός, διάρροια και απώλεια βάρους.

H διάγνωση και αντιμετώπιση των τροφικών δυσανεξιών γίνεται σχετικά γρήγορα, εύκολα και ανώδυνα. Αποκλείοντας τις ύποπτες τροφές από το διαιτολόγιό μας για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών και καθαρίζοντας το πεπτικό και το λεμφικό μας σύστημα μπορούμε σύντομα να επανέλθουμε στην πρώτερη υγιή μας κατάσταση.

 

Ανθοθεραπέια

Τα ανθοϊάματα προέρχονται από άνθη διαφόρων δέντρων και φυτών,που έχουν τοποθετηθεί σε καθαρό νερό πηγής και εκτεθεί σε ηλιακό φως.

Ο Edward Bach είχε παρατηρήσει πώς αν για κάποιους λόγους επανέλθει σε ισορροπία η διαταραγμένη ψυχική κατάσταση κάποιου ασθενούς, επανέρχεται και η σωματική υγεία. Βάλθηκε να βρει παράγοντες τέτοιους που να βοηθούν στην επαναφορά της ψυχικής ισορροπίας και μετά από πολλά πειράματα ανακάλυψε τα άνθη των λουλουδιών που μπορεί να το επιτύχουν.

Στις περιπτώσεις ασθενειών που συνδέονται με το σώμα μπορούμε να διακρίνουμε την έλλειψη ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας της κοινωνίας που ως σύνολο ατόμων είναι επίσης ένας ζωντανός οργανισμός. Στην ουσία ισχύει αυτό που διατύπωσε ο Bach πως η αρρώστια είναι η αποκρυστάλλωση μιας πνευματικής συμπεριφοράς.Εξάλλου τα τελευταία χρόνια μετά τις ανακαλύψεις του Dr. Ryke Geert Hamer για τη σχέση ανάμεσα στον καρκίνο και σε ψυχικές καταστάσεις όλο και περισσότεροι γιατροί άρχισαν να χρησιμοποιούν τα ανθοϊάματα στην καθημερινή τους πρακτική.

Το σύστημα των ανθοϊαμάτων Bach εφαρμόζεται από πολλούς θεραπευτές και αριθμεί ήδη, επτά δεκαετίες ζωής. Με τη βοήθειά του έχει καταστεί δυνατόν να απαλύνονται και να εξισορροπούνται πολλές αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις, με τρόπο ήπιο και ασφαλή, χωρίς επιβάρυνση για τον οργανισμό και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τα ιάματα θεραπεύουν την νοητική κατάσταση, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και την ιδιοσυγκρασία του πάσχοντα, πάρα τη σωματική πάθηση κατ’ευθείαν, καθώς είναι ο φόβος για μια πάθηση που είναι σημαντικός, παρά η πάθηση η ίδια. Τα ανθοϊάματα θεραπεύουν τον άνθρωπο και παρ’ όλο που οι καιροί αλλάζουν, τα ανθοϊάματα προχωρούν παράλληλα με τους ανθρώπους και όχι με τον καιρό.

 

Σπαγειρική Ιατρική

H Σπαγειρική Ιατρική, ως ένα φυσικό θεραπευτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση τόσο στις σωματικές όσο και στις ψυχολογικές παθήσεις . Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο –σώμα, ψυχή, πνεύμα- και από αυτήν την άποψη , η Σπαγειρική έχει το ίδιο θεμέλιο με τους παλαιότερους τρόπους θεραπείας της ανθρωπότητας όπως η Αρχαιοελληνική ιατρική, η Κινέζικη ιατρική και η Αγιουβέρδα.

Στηρίζεται σε αρχαία φυσικά συστήματα θεραπείας και εξελισσόμενη ασκείται σήμερα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους παρασκευής και πρότυπα ασφαλείας. Οι ουσίες προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από φυτά και κάθε σπαγειρική ουσία παρσκευάζεται από ένα συγκεκριμένο φυτό, του οποίου η θεραπευτική δύναμη αυξάνεται μέσω του σπαγειρικού μετασχηματισμού.

Η Σπαγειρική Ιατρική συμπληρώνει όλες τις άλλες μορφές ιατρικής και προωθώντας τις δυνάμεις αυτοίασης του ανθρώπου βοηθά αποτελεσματικά στην ανεύρεση της ζωτικότητας και υγείας.

 

Ανάλυση Φωνής

Εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα των ματιών μας , διαθέτουμε και κάτι άλλο που μας χαρακτηρίζει μοναδικά: Μια ηχητική συχνότητα – κάτι σαν προσωπική μελωδία – που την εκπέμπουμε συνέχεια κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη φωνή μας! Το εκπληκτικό είναι ότι αν την <<(A)κούσουμε>> απ΄έξω, ένα σωρό εντυπωσιακά συμβαίνουν στο σώμα και στο νού μας..

Κάθε ανθρώπινο ον εκπέμπει έναν εξωλεκτικό ήχο, που ονομάζεται "ήχος-υπογραφή" του συγκεκριμένου ατόμου. Αυτός ο ήχος , μοναδικός για κάθε άτομο, αποδείχθηκε ότι δείχνει ανάγλυφα την ψυχολογική και τη φυσιολογική του κατάσταση!

Σ' αυτό το καταπληκτικό συμπέρασμα που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει επανάσταση στο χώρο της εναλλακτικής θεραπείας , έχει καταλήξει ομάδα ειδικών επιστημόνων.

Οι μελέτες της έδειχναν ότι κάθε ανθρώπινο όν έχει έναν τελείως προσωπικό εξωλεκτικό ήχο , τον οποίο εκπέμπει με την ομιλία του και ο οποίος – εκτός του ότι χαρακτηρίζει απόλυτα το ίδιο το άτομο – μπορεί αναπαραγόμενος να ωφελήσει – μέχρι και να θεραπεύσει τον <<κάτοχό>> του!

Επιπλέον αυτός ο "ήχος-υπογραφή" , μοναδικός για τον κάθε άνθρωπο , βρέθηκε πώς δείχνει και την σωματική του κατάσταση!

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται για τους "ήχους – υπογραφές", οι τεχνικές της φωνητικής ανάλυσης μπορεί τελικά να μπορέσουν να αποκαλύψουν δομικά, γενετικά, βιοχημικά, ψυχοφυσιολογικά, νευροφυσιολογικά και προβλήματα διατροφής μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Έτσι όσοι έχουν ανάλογα προβλήματα οφελούνται από την ακρόαση ιδιαίτερων μουσικών κομματιών!
Αντί να πάρουμε λοιπόν μια συνταγή, ας πούμε, θοραζίνης, ή τετρακυκλίνης για ένα ιδιαίτερο πρόβλημα μας, γιατί να μη δοκιμάσουμε μια "δόση" ακουστικής συχνότητας.

Ο σύγχρονος φωνητικός αναλυτής αναλύει στην αρχή την φωνή της ομιλίας μας. Αυτό γίνεται με την βοήθεια Η/Υ, που με ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωνής, εφαρμόζει στο ηχητικό σήμα, ανάλυση κατά Heinen και το μετατρέπει σε επαλλήλια ημιτοειδών (αρμονικών τόνων). Αυτό του δίνει τις πρώτες βασικές παράμετρους για τους ήχους που μας είναι οφέλιμοι. Έτσι ακριβώς αποκαλύπτεται ο ακριβής χαρακτηριστικός "ήχος-υπογραφής" μας.